Можда је неко од њих будући футсал репрезентативац

KMF INTELEKTUALAC

Можда је неко од њих будући футсал репрезентативац. „Оно што ја лично од њих тражим је да прво буду добри људи“ је реченица коју ми је рекла особа одговорна за момке који  у оквиру КМФ Интелектуалац  напорно и вредно тренирају два пута недељно.

„Када постану баш добри људи, тада ће постати и много добри футсалери. Веома је битно да се они међусобно добро разумеју и да их обузме тимски дух а тада ће се све уклопити баш како и треба.“ Ако ми дозволите, сложила бих се са тим.

Можда је неко од њих будући футсал репрезентативац

КМФ Интелектуалац чине студенти и млади тек завршених студија. Момци који су предани игри и тимском раду. Имала сам сат времена, док сам их посмартала како играју, да смислим како да опишем тим који игра мали фудбал, а притом о малом фудбалу знам само то да се другачије зове футсал. Наравно, зато ми је било и занимљиво. Момци, сви до једног, су добри студенти или су то били (проверена дојава), паметни, духовити и наравно одлични играчи. Неке чак и познајем, јер смо пили сокове на студентским журкама. Док сам гледала како играју, не могу да објасним колико је било интересантно. Нису реч проговорили једни са другима али као да су наглас викали сваки следећи потез, колико свој, толико и другара који игра са њима у пару при загревању. Потпуно су се разумели у свему, што говори о њима сасвим довољно.

Овде се не ради о момцима који се виђају два пута недељно да се рекреирају, већ се ради о момцима који су пријатељи. Када си студент или тек завршио студије, спорт ти није обавеза, већ је љубав. Видело се издалека да су једва чекали да почне тренинг да би почели да се преко лопте „капирају“. Мени лично фудбал-футсал нема неке разлике, али се нико не би сложио са тим, ко наравно нешто и зна о футсалу.

Момци тренутно наступају у Другој футсал лиги „Београд“ што није мала ствар.

Можда је неко од њих будући футсал репрезентативац. КМФ Интелектуалац може да се похвали да је поједине своје играче отпратио и у Прву футсал лигу. Сматрала сам да је сасвим у реду да чланак посветим овако сјајним и невероватно скромним момцима. Разлог више је и то што је у јеку Европско првенство у футсалу у Арени Београд. Ако овако буду наставили, једног дана, играће неки од њих, а можда и сви, за репрезентацију Србије а ја ћу се обогатити јер сам их прва видела. Ако ме разумете. Да закључим, да битно је да буду добри људи, и да битно је да се разумеју, а ја сам то све имала прилику да видим пре неко вече на лицу места. Дакле имамо добар тим, хајде да играмо тај футсал.

П.С. Девојке, и играчи малог фудбала су пођеднако добри фрајери.

Аутор: К.Недељковић