Линк за праћење пројектa

Линк за праћење пројектa Дан студената 4. април који је на програму 04.12.2020. године у 18:00 часова можете пронаћи на нашем youtube каналу кликом ОВДЕ.  Такође, пројекат можете пратити и на нашем сајту у рубрици галерија/видео, односно кликом ОВДЕ

Линк за праћење пројектa нас ближе упућује где можемо испратити интервјуе, кратку трибину и феноменалан концерт Ђорђа Давида, Иване Петерс и бенда Death Saw. 

Пред вама је око сат и четрнаест минута врхунског програма намењен младима из наше земље. Па вас овим путем позивамо да останите уз наш програм до краја и уживамо сви заједно у истом.

Линк за праћење пројектa

Пројекат: „Дан студента 4 април“, спроводи: „Омладинско спортско удружење КМФ Интелектуалац“. Финансира: „Министарство омладине и спорта Републике Србије„.

Пројекат Дан студената 4. април требало је да буде реализован у априлу 2020. године. Предвиђао је низ активности уз концерт на платоу Студентског града у организацији нашег удружења Интелектуалац и партнера из удружења студената. Обзиром да је пандемија изазвана коронавирусом мењала све око нас, пројекат реализујемо у новом датуму 04.12.2020. и то премијерно од 18:00 часова.

Пројекат има и конкретан циљ а то је обележавање Дана студената у знак сећања на студентске демонстрације против фашизма, 4. априла 1936. године. Тада је у протестима погинуо студент права Жарко Мариновић. Тадашњи револуционарни студентски покрет борио се за побољшање материјалног положаја студената и очување аутономије универзитета против тадашње диктатуре и фашизма.

Због тога, једна од главних намера овог пројекта и јесте да се студенти подстакну да се и даље боре. Да дају будућим генерацијама до знања да је образовање једина и најбоља инвестиција једне државе и њеног друштва.

Поводом обележавања тог дана, одржавају се разне активности које су усмерене ка промоцији студената као једине покретачке снаге наше државе. Пројектне активности поред основног циља треба да подигну свест и о другим битним животним темама са којима се млади сусрећу.