Пројекат Дан студената 4. април

Пројекат Дан студената 4. април требало је да буде реализован у априлу 2020. године. Предвиђао је низ активности уз концерт на платоу Студентског града у организацији нашег удружења Интелектуалац и наших партнера из удружења студената Студентског града.

Пројекат Дан студената 4. април, обзиром да је пандемија изазвана коронавирусом мењала све око нас, реализујемо у новом датуму 04.12.2020. и то путем уживо преноса од 18:00 часова.

Путем уживо преноса моћи ћете да пратите интервју организатора, кратку трибину и наступ познатих извођача. Уживо пренос можете пратити путем нашег сајту у делу галерија/видео ( може и клик ОВДЕ) или на нашем you tobe каналу (клик ОВДЕ).

У краткој трибини биће речи о здравим стиловима живота, значају студената у друштву и др. А након тога ћете уживати у наступу Ђорђа Давида и Иване Негатив.

Пројекат Дан студената 4. април

„Дан студента 4 април“  спроводи: „Омладинско спортско удружење КМФ Интелектуалац“. Финансира: „Министарство омладине и спорта Републике Србије„.

Пројекат има и конкретан циљ а то је обележавање Дана студената у знак сећања на студентске демонстрације против фашизма, 4. априла 1936. године. Тада је у протестима погинуо студент права Жарко Мариновић. Тадашњи револуционарни студентски покрет борио се за побољшање материјалног положаја студената и очување аутономије универзитета против тадашње диктатуре и фашизма.

Због тога, једна од главних намера овог пројекта и јесте да се студенти подстакну да се и даље боре. Да дају будућим генерацијама до знања да је образовање једина и најбоља инвестиција једне државе и њеног друштва.

Поводом обележавања тог дана, одржавају се разне активности које су усмерене ка промоцији студената као једине покретачке снаге наше државе. Пројектне активности поред основног циља треба да подигну свест и о другим битним животним темама са којима се млади сусрећу.