Gale Kerber: Voleo bih da sam ziveo u Studenjaku

Nakon održanog, i više nego uspešnog, koncerta rok grupe „Kerber“ a povodom 4. aprila, dana studenata, redakciji Omladinskog sportskog udruženja KMF Intelektualac je pripala čast da malo popriča sa Goranom Šepom Galetom, osnivačem benda. Ono što je sve nas zanimalo je to kako on vidi sebe kroz današnje studente i kako je to nekada izgledalo a kako sada.

Kerber - Studenjak

Kako Vam se dopala atmosfera u „Studenjaku“?

-Atmosfera je uvek izvanredna. Možda desetak godina nisam dolazio, ali Studenjak je ostao priča za sebe. Voleo bih da studiram. Studirao sam na dva fakulteta, građevinu i ekonomiju, ali sam više počeo da se potpisujem nego što sam pratio predavanja, pa sam i odustao pre puno godina. Ipak, gledajući vas sve ovako, nedostaje mi ovo. Nedostaju mi ove sobe, ova gužva, cela ova priča. Vi ste grad za sebe, vi ste u centru Srbije grad za sebe i tako i treba da ostane. Jedno mesto, gde se skupljaju ljudi punog srca. Nisam video nikakvu nervozu na koncertu i sve je zaista fantastično. Zabavljajte se. Studiranje je jedno, zabava i ljubav je drugo i verujte, jedno sa drugim ide.

Recite mi, kako biste uporedili vaše studentske dane sa današnjim?

– Pa ja opet kažem, voleo bih najviše da sam ovde studirao i ne bih nikada završio. Studirao bih jedno 40 godina i niko me ne bi isterao ni iz jedne sobe. Ovde bih se švecovao. Ja bih krio godine kao zmija noge. Sve bih pokušao samo kad bih bio deo vas ovde, kada bih se družio sa vama. Prelepo. To je moj zaključak o današnjici.

I za kraj, šta biste poručili današnjim studentima?

-Pošto sam takvo biće, ja moram da verujem u to da škola pravi moć. Prosvetu samo zanima da prime platu ali ne i da edukuju, dok vi ovde hoćete da učite. Šta mogu da vam kažem, osim da vi sigurno ne gubite vreme, ali će vam danas svako reći: „Studiraš? Pa zašto ne pokreneš neki biznis?“ To je mnogo prosta priča. Rock’n’roll priča o vama. Na vašoj sam strani a vi ćete naći u celoj toj priči, gde ćete, šta ćete, kojim ćete putevima, da li ćete ostati u zemlji … Ja nekako jesam lokalpatriota i teško mi je kada neko mora da ide odavde. Samo vam kažem, srećno i nedajte se !

Autor: K. Nedeljković