Спортски савез Београда добио новог председника

Драган Томашевић на редовној Скупштини ССАБ, одржаној 15. октобра 2018. године, је једногласно изабран за председника те организације за мандатни период од четири године.

Спортски савез Београда добио новог председника

Он ће на том месту заменити Владу Кристивојевића који је функцију ССАБ обављао од 2014. Томашевић је уједно био и једини кандидат на редовној изборној Скупштини ове организације.

Томашевића је подржало чак 54 чланице једне од најзначајних београдских спортских институција.

За чланове Извршног одбора, на Томашевићев предлог, изабрани су и проф. Владимир Копривица, проф. Горан Касум, Никола Стојић, Светозар Станковић, Никола Пенић, Радослав Новаковирана Оборина и Ивана Лукић (једно место у Изврсном одбору је остало упражњено). За чланове Надзорног одбора Наташа Ђукановић, Дарко Чоловић и Милош Дејановић. На месту генералног секретара ССАБ и даље ће бити некадашњи кошаркаш Црвене звезде Јован Копривица.

Иначе, новоизабрани председник ССАБ је рођен 13. септембра 1973. у Панчеву. На Факултету за спорт и физичко васпитање у Београду је дипломирао 1998. године са просечном оценом 8,48.

Драган Томашевић је тренутно актуелни капитен футсал клуба КМФ Интелектуалaц.

Играо је ватерполо у ВК Београд, а потом и фудбал бранећи боје ФК Железничара и ФК Жарково, као и футсал у КМФ Коњарник и КМФ Нови Београд. 

Радно искуство је стекао у Железничко-техничкој школи, а потом и у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Министарству омладине и спорта.

На позицију председника Спортског савеза Београда прелази са позиције Генералног секретара Савеза за рекреацију и фитнес Србије.