Бистро пиће за бистре мисли

Енергетским пићима се најчешће окрећемо у данима када нам испитни рокови куцају на врата.

Бистро пиће за бистре мисли. Услед страха од пада с буџета, као и због гомилања предмета које остављамо за наредну годину, остајемо будни читаву ноћ. Да бисмо у томе истрајали, попијемо бар по једну лименку једног од (сада већ) много бројних енергетских пића. А највернији потрошачи су им адолесценти и студенти. Ипак, уместо да заиста помажу, енергетска пића имају штетна дејства по млади људски организам, јер изазивају дехидратацију, повишени крвни притисак, па тако и убрзан рад срчаног мишића.

И уместо да им се окрећемо када нам опада концентрација, ваљало би нам окренути им леђа. На нашу срећу, постоји пиће које наше поспано учење може претворити у одговарање за десет. А то пиће је ВОДА.

Бистро пиће за бистре мисли

Недостатак овог пића ствара дехидратацију, услед недовољног уноса воде осећамо физички умор и слаби нам концентрација. Зато је важно у организам унети довољно количине воде дневно. А колико је то „довољно“, у својој књизи „Како да поједноставите свој живот“, наводе аутори Кистенмахер и Зајверт: „Вашу дневну минималну дозу можете и сами израчунати: 30 мл воде по килограму тежине, дакле са 66 кг – два литра воде.“

Често занемарујемо ово пиће које нам је дато, па га подразумевамо, и ретко кад га схватамо лековитим. Ипак, вода избацује токсине из организма, и смањује шансе за рак и друге болести. Можда нас неће држати буднима целу ноћ, али ће нам сигурно пружити такву концентрацију да нам чекање зоре у читаоници неће ни бити потребно.

Аутор: Д. Симић