utorak , 19 mart 2019

Sportski savez Beograda dobio novog predsednika

Dragan Tomašević na redovnoj Skupštini SSAB, održanoj 15. oktobra 2018. godine, je jednoglasno izabran za predsednika te organizacije za mandatni period od četiri godine.

Sportski savez Beograda dobio novog predsednika

On će na tom mestu zameniti Vladu Kristivojevića koji je funkciju SSAB obavljao od 2014. Tomašević je ujedno bio i jedini kandidat na redovnoj izbornoj Skupštini ove organizacije.

Tomaševića je podržalo čak 54 članice jedne od najznačajnih beogradskih sportskih institucija.

Za članove Izvršnog odbora, na Tomaševićev predlog, izabrani su i prof. Vladimir Koprivica, prof. Goran Kasum, Nikola Stojić, Svetozar Stanković, Nikola Penić, Radoslav Novakovirana Oborina i Ivana Lukić (jedno mesto u Izvrsnom odboru je ostalo upražnjeno). Za članove Nadzornog odbora Nataša Đukanović, Darko Čolović i Miloš Dejanović. Na mestu generalnog sekretara SSAB i dalje će biti nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Jovan Koprivica.

Inače, novoizabrani predsednik SSAB je rođen 13. septembra 1973. u Pančevu. Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu je diplomirao 1998. godine sa prosečnom ocenom 8,48.

Dragan Tomašević je trenutno aktuelni kapiten futsal kluba KMF Intelektualac.

Igrao je vaterpolo u VK Beograd, a potom i fudbal braneći boje FK Železničara i FK Žarkovo, kao i futsal u KMF Konjarnik i KMF Novi Beograd. 

Radno iskustvo je stekao u Železničko-tehničkoj školi, a potom i u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Ministarstvu omladine i sporta.

Na poziciju predsednika Sportskog saveza Beograda prelazi sa pozicije Generalnog sekretara Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.