Пету проверу Интелектуалци имали против ФОНа

Интелектуалац одиграо пету и последњу припремну пријатељску утакмицу пред почетак друге полусезоне, противник КМФ ФОН. За обе екипе ово је била може се рећи генерална проба пред почетак друге полусезоне.

Екипа Интелектуалца у суботу од 14 часова игра прву утакмицу у наставку Друге футсал лиге Београд против Грочанског футсал клуба у Хали спортова Ранко Жеравица. Док екипа ФОНа у СЦ Шумице такође у суботу у оквиру Прве футсал лиге Србије дочекује првопласирану екипу Еуро Мотуса од 18:30.

Пету проверу Интелектуалци имали против ФОНаКМФ ФОН – КМФ Интелектуалац 4:3 (1:2)

ИМР Раковица. Гледалаца око 40.

Екипа Интелектуалца овом пријатељском утакмицом завршила припремни период и спремно улази у наставак првенства. Уједно ово је прва утакмица у припремном периоду на којој су се могли видети плодови вредног рада тренера Крсмановића.

Интелектуалац је после контре Недовића и Оровића повео резултатом 1:0. После само једног минута солопродором Арсовић поравнава на 1:1. Новајлија у редовима Интелектулаца и познато футсал лице Јеличић након пријема лопте на месту сидра избацује противничког играча и постиже погодак за 2:1.  И поред неколико изгледних шанси и на једној и на другој страни на полувреме се одлази вођством екипе Интелектулаца.  Голмани на обе стране у првом делу су оправдали чињеницу зашто су први избор тренера.

У другом делу игре екипа интелектулаца наставља да игра чврсто али и доста опуштеније. Па позитивном резултату у овом делу игре млада екипа Интелектуалца може да захвали веома добрим интервенцијама искусног голмана. Након још једне контре коју је започео Самарџић, новајлија Мирковић искусно поред голмана домаће екипе смешта лопту у мрежу за 1:3. Након не решиве енигме одбране интелектулаца од стране прве и друге поставе, на терен улази млађи Манић који смањује на 2:3. Недуго затим након полуконтре домаћина, Пешић поравнава резултат на 3:3. Очигледно је било да је екипа ФОНа далеко физички спремнија од младе екипе Интелектуалца јер у самој завршници након поравњења резултата уследио је нови гол за коначних 4:3 за екипу ФОНа.

Након завршена два полувремена екипа ФОНа је у пријатељском духу са нашом екипом одиграла тактичке замисли тренера Радојичића у којој су однели победу.

Општи утисак је да је екипа Интелектуалца спремна да одговори на изазове који јој предстоје. И без истицања појединаца екипу краси велика пожртвованост и борбеност.

На крају спортски поздрав свих актера уз најбоље жеље у предстојећим полусезонама два клуба.