Утакмица за крај такмичарске сезоне

Интелектуалци су ову, не баш успешну сезону завршили поразом.

Узевши у обзир услове у ком су наши играчи тренирали, морамо бити поносни на њихове резултате у сезони иза нас. Ни једној екипи нису “ јефтино продали своју кожу“. Противници, који ће већ следеће сезоне да се такмиче у вишем рангу, морали су добро да се помуче да би узели бодове.Утакмица за крај такмичарске сезоне

Утакмица са пријатељским клубом Економистом, није баш била пријатељска, играло се мушки, чврсто, са пуно дуела. Али ипак у првом делу игре није било ни једног фаула, што говори да се играло фер и спортски.

Повели су домаћини већ у 2. мин. преко новајлије и будуће наде футсала, младог Игора Вукомановића. У 7. мин. дошло је до преокрета и виђена су два гола, наших најискуснијих играча, капитена Пејића и његовог заменика Симића. До изједначења је дошло у 9. мин. када је Стојковић искористио успаваност одбране Интелектуалаца. Друго вођство домаћих дело је Алексића голом у 12. мин., међутим капитен Интелектуалаца у стилу великих мајстора поравнава резултат на 3:3. Убрзо, предност домаћину доноси Самарџић у 12. мин. Гол за Интелектуалац постиже наш најбољи стрелац тима Недовић у 17. мин 4:4.

Мирко Самарџић у 29.мин поново постиже погодак за 5:4, али нерешиву енигму за одбрану противника био је Радомировић са два гола у 30. и 33. мин. за 5:6 у корист интелектуалаца. Као што је Радомировић био нерешива енигма за домаће, тако је и Самарџић био за Интелектуалац. Он је својим трећим голом, ухватио је сјајан волеј, поравнао резултат на 6:6. Велику жал остаје, што нису наши играчи искористили пенал са 10 м, услед нагомилавања прекршаја од стране домаћих играча. Промашио га је Ђерић. То су играчи домаћих знали да казне у 40. мин. головима Алексића и Стојковића. Коначан резултат 8:6 у корист домаћина. Који су освојили злата вредне бодове за улазак у другу јединствену лигу, која се формира од наредне сезоне.

Не треба заборавити, да похвалимо и потенцијално универзитетске репрезентативце, код гостију Симића и Радомировића као и код домаћина Алексића и голмана Атанасковића који и није баш био на висини задатка, јер смо га навикли и на боља издања.

Било како било, на овој утакмици су оправдали позиве селектора и првог тренера.

Аутор: П. Симић