Пораз КМФ Интелектуалца у дербију петог кола

У петом колу Треће футсал лиге „Београд“  КМФ Интелектуалац поражен је пред око 70 гледалаца у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду од једног од фаворита за освајање првенства КМФ Палеж из Обреновца резултатом 1:6 (0:3).

Пораз КМФ Интелектуалца у дербију петог кола

Од самог почетка утакмице било је јасно да ће публика имати шта да види у овој утакмици. Гостујућа екипа је на ову утакмицу дошла са само једном изменом. Али са искуством браће Грујичић која је на крају и била тас на ваги која је превагнула у корист гостију из Обреновца.  

У првом полувремену искусни играчи из Обреновца су поставили високу одбрану на последњу линију КМФ Интелектуалац. Па су одличне одбране голмана М. Милосављевића спречиле да гости у раној фази утакмице поведу. Очигледно огроман респект према играчима КМФ Палеж је довео до превеликог броја грешака играча КМФ Интелктуалац. До првог гола на утакмици гости долазе у 12. минуту преко капитена и најбољег играча Ж. Грујичића после грешке при додавању домаћих играча. Друга два гола су такође произашли из грешке домаћих, што би рекли копије су првог гола. Стрелци су били талентовани Л. Вучићевић у 14 минуту, и други од браће Грујичић, Срђан у 20 минуту.

У друго полувреме КМФ Интелектуалац је ушао храбије, више окренут нападу и таква игра је донела више прилика пред голманом гостију В. Теофиловићем.

Али су С. Јовановић, капитен Јеремић и остали играчи КМФ Интелектуалац били непрецизни. Очигледно је да је тренеру М. Марковићу у овим тренуцима недостајао један од најбољих играча у овој сезони Г. Недовић. Искусни гости су свесни мањка играча у ротацији препустили иницијативу играчима КМФ Интелектуалац, и чекали грешку која је дошла у 36 минуту коју је својим другим голом казнио капитен гостију Ж. Грујичић.

Тренер М.Марковић одлучује да нападне госте и са играчем голманом у пољу, што доноси резултат у 39 минуту где првим голом у сезони на 1:4 смањује Р. Манић из одличне акције домаћих. Игра без голмана и грешке у нападу искусни гости користе још двапут у 40 минуту, а стрелац оба гола је најбољи играч утакмице и мајстор игре на петопарцу Ж. Грујичић.

На крају утакмице заслужена победа гостију из Обреновца који настављају борбу за пласман у виши ранг. КМФ Интелектуалац очекује гостовање код још једног од фаворита КМФ Коњарник у недељу чиме се завршава први део првенства, јер је КМФ Интелектуалац у последњем седмом колу слободан.