KMF Intelektualac: U susret novoj takmičarskoj sezoni

Početkom septembra 2016. godine na sportskim terenima popularnog „Studenjaka“, pripreme pred početak nove futsal sezone započeo je mladi ali se već sad može reći prepoznatljiv „KMF Intelektualac“.

Studentski grad je jedan od simbola Novog Beograda. A kakve su prilike KMF Intelektualac je na dobrom putu da postane jedan od simbola studenata UB i mladih uopšte.

intelektulac-2016

Mlada futsal ekipa se po završetku prošle takmičarske sezone našla na četvrtom mestu Druge futsal lige „Beograd“. Ostaje žal jer je u poslednjem kolu propuštena šansa da se klub nađe na trećem mestu. To nije doživljeno kao neuspeh već kao podsticaj da se u novoj sezoni klub nađe barem na stepeniku iznad. Grupa entuzijasta koja vodi klub, predvođena predsednikom i generalnim sekretarom svesna je da se rezultati ne postižu preko noći. Vrlo dobro znaju da je za stabilan klub potrebno vreme, strpljenje, zalaganje i neprekidan rad. Nisu ispred igrača postavili meglomanske ciljeve, cilj je da se napreduje korak po korak a svaki uspeh izvan predviđenog doći će kao nagrada.

KMF Intelektualac je pretrpeo izvesne kadrovske promene. Rezultati tih promena videće se na terenu kada započne sezona u kojoj je nekoliko klubova istaklo kandidaturu za prvo mesto.

Novi trener KMF Intelektualca je višegodišnje futsal lice, S. Krsmanović, nekadašnji trener KMF Novi Beograd. Dosadašnji trener M. Stanković će i dalje ostati u upravi kluba dok će na klupi biti pomoćni trener. Dosadašnji pomoćni trener S. Šekularac će ubuduće biti kondicioni trener.

Kada je igrački kadar u pitanju, među popularne intelektulace se vraća M. Orlović, koji je do sada bio član KMF TMF. Iz FK Zemun 1953 u klub je u prelaznom roku došao P.Simić, simpatizer kluba još od osnivanja. Novi igrači kluba su i mlade nade P. Radomirović i M. Sekulić. Iz uprave najavljuju još neka nova lica iz redova studenata koja se do sada nisu oprobala u zvaničnim takmičenjima.

Futsal ekipa više neće moći da računa na jednog od stubova odbrane, J. Popovića. Popović iz privatnih razloga putuje u Podgoricu gde će nastaviti da se bavi futsalom nastupima za KMF Studentski dom. Iz kluba je otišao i S. Popović u SK Ekonomist. Nekoliko mladih igrača koji su u prošloj godini bili deo kluba u novoj takmičarskoj sezoni će nastaviti podršku da pružaju sa tribina. Svi ostali igrači iz prošle sezone su tu, puni energije predvođeni popularnim kapitenom S. Pejić čekaju početak nove takmičarske sezone.

I u samoj organizaciji se desilo nekoliko inovativnosti, osveženja su stigla kroz priključivanje nekih novih lica koja će određenim segmentima unutar same organizacije dati napredak, imidz i prepoznatljivost kojoj teže svi u KMF Intelektualac.

U sklopu priprema za novu sezonu odigrane su prijateljske utakmice sa SK Ekonomist i sa KMF Kačarevo. U planu je još nekoliko prijateljskih utakmica pred početak sezone koja je zakazana za treću nedelju oktobra. Izvlačenje takmičarskih parova za prvenstvo i kup kako najavljuju iz FSB biće obavljeno 4.10.2016. u 14 časova u njihovim prostorijama.

Futsal klub i čitavu organizaciju i dalje prate i podržavaju prijatelji, medijski pokrovitelji, partneri i saradnici koji su to činili i do sada. Od vodećih ljudi i čitave organizacije dolaze samo reči zahvanosti i poštovanja prema istima ali i najavljuju podršku od nekih novih saradnika.

Budite i Vi deo KMF Intelektualac kao član, simpatizer, prijatelj, sponzor, saradnik. Organizacija funkcioniše kao jedna velika porodica i poziva vas da budete deo te porodice, vidimo se na tribinama!

Autor: N. Spasović