ponedeljak , 16 septembar 2019

ZANIMLJIVOSTI

Volontersko iskustvo iz ugla jednog studenta

Док корача ка градској општини Нови Београд говори како је испрва био противник волонтирању. Будући  да је студент менаџмента у спорту на Алфа универзитету, прво волонтерско искуство је у неку руку било приморано. Факултет је своје студенте пријавио да волонтирају на Европском ватерполо првенству у Београду. Образложење је било да ће им се волонтирање рачунати као обављена пракса. Као један ... Opširnije »

Studentski život

Петак, 5. Децембар, 2014. Студентски живот. Прошло је много времена, зар не? Мени и не баш. Пре две године упознала сам се са Студентским градом. Местом о којем сам толико лепих, срећних, али и оних тузних прича чула. Центар смене генерација седамдесетих, осамдесетих, деведесетх, генерације попа, рока, генерације штребера и бубалица, али и лењиваца који ометају склад. Људи су долазили, ... Opširnije »

Decembar mesec kada studenti migriraju

Децембар месец када студенти мигрирају. Сваки месец у години има неко глобално значење свима. Студентима, осим оних месеци када су испитни рокови, децембар игра битну улогу у животу. Наилазимо на различите „препреке“ које нас коштају времена и размишљања. Актуелна ствар је исељавање из домова. Оно шта чујем у задње време је „Ма идем из дома.“ Ужасно тужна вест за све ... Opširnije »

Kako zaista izgleda žurka u Studenjaku

Како заиста изгледа журка у Студењаку. Какво искуство! Да ми је само неко причао, заклела бих се да је лаж! Све ово зарад рођенданске журке?? ДА! Верујте да није прва журка којој сам присуствовала, али сам свакако учествовала по први пут у организацији велике журке која је најављена још пре две недеље. Добродошли у нову димензију организација журки! САДА: Ја: ... Opširnije »

Zašto su četvrtak i subota crveno slovo u Studenjaku?

Зашто су четвртак и субота црвено слово у Студењаку? Да имам прелазну из математике сад бих фасцинирала некога када бих рекла колико четвртака и субота има у години. Но пошто немам, а и мрзи ме да погледам рећи ћу – премало. Скромним станарима „Студентског града“ јако је битан факултет, али ако оставимо то по страни, битни су им и изласци. ... Opširnije »

Kako smuvati devojku iz Studenjaka

Fore tipa „Da li ti je ćale terorista?“ ili ne daj Bože „Gde ti je papirić iz kog si ispala bombonice ?“ ili vrh svih nedaća „Veruješ li u ljubav na prvi pogled, ili da dođem opet?“ ne pale. Nikada! Kada smo to prešli, hajde da se pozabavimo problematikom starom koliko i pećinski ljudi, samo ovoga puta u Studentskom gradu. ... Opširnije »

Stvarno se javio!

Стварно се јавио! 19. јануар свима познат као Богојављење а још популарнији по пливању за часни крст. Дан када велики број голишавих мушкараца показује своје издефинисано тело са златним кајлама око врата, лупајући се у груди приматском јачином, певајући четничке песме, пијући наискап ракију и тако даље. Ми жене, радујемо се томе, признајемо. Гледамо ко од наших плива па после ... Opširnije »

Kako osvojiti 500 € 1.februara?

Како освојити 500 € 1.фебруара? Одмах да се разумемо, уписала сам српску књижевност само зато што не знам да саберем два двоцифрена броја. А не дај Боже да их и поделим. Из хемије сам била међу најлошијим ђацима, а из физике увек крива јер ми је разред на полугодишту са лошим просеком због моје јединице. Не иде ми ни књижевност, ... Opširnije »

Gde ćeš za novu i zbog čega niđe?

Где ћеш за нову и због чега ниђе? је питање које су ми ове године, први пут поставили у октобру. Ако бих свакоме дала одговор који жели да чују, ишла бих са дечком у Краков 4 дана, у кафану за само 30е са шведским столом, у клуб само 70е all inclusive али не и на трг јер могу да бану терористи. ... Opširnije »

Bistro piće za bistre misli

Енергетским пићима се најчешће окрећемо у данима када нам испитни рокови куцају на врата. Бистро пиће за бистре мисли. Услед страха од пада с буџета, као и због гомилања предмета које остављамо за наредну годину, остајемо будни читаву ноћ. Да бисмо у томе истрајали, попијемо бар по једну лименку једног од (сада већ) много бројних енергетских пића. А највернији потрошачи ... Opširnije »