понедељак , 13 новембар 2017

Zanimljivosti

Studentski život

Petak, 5. Decembar, 2014. Prošlo je mnogo vremena, zar ne? Meni i ne baš. Pre dve godine upoznala sam se sa Studentskim gradom. Mestom o kojem sam toliko lepih, srećnih, ali i onih tuznih priča čula. Centar smene generacija sedamdesetih, osamdesetih, devedeseth, generacije popa, roka, generacije štrebera i bubalica, ali i lenjivaca koji ometaju sklad. Ljudi su dolazili, odlazili, pronalazili ... Opširnije »

Decembar, mesec kada studenti migriraju

Svaki mesec u godini ima neko globalno značenje svima. Studentima, osim onih meseci kada su ispitni rokovi, decembar igra bitnu ulogu u životu. Nailazimo na različite „prepreke“ koje nas koštaju vremena i razmišljanja. Aktulena stvar je iseljavanje iz domova. Ono šta čujem u zadnje vreme je „Ma idem iz doma.“ Uzasno tužna vest za sve nas koji smo stanari istog, ... Opširnije »

Kako zaista izgleda žurka u Studenjaku

Kakvo iskustvo! Da mi je samo neko pričao, zaklela bih se da je laž! Sve ovo zarad rođendanske žurke?? DA! Verujte da nije prva žurka kojoj sam prisustvovala, ali sam svakako učestvovala po prvi put u organizaciji velike žurke koja je najavljena još pre dve nedelje. Dobrodošli u novu dimenziju organizacija žurki! SADA: Ja: „Gde idemo po zvučnike?“ Slavljenik:  „U Klenak.“ ... Opširnije »

Zašto su četvrtak i subota crveno slovo u Studenjaku?

Da imam prelaznu iz matematike sad bih fascinirala nekoga kada bih rekla koliko četvrtaka i subota ima u godini. No pošto nemam, a i mrzi me da pogledam reći ću – premalo. Skromnim stanarima „Studentskog grada“ jako je bitan fakultet, ali ako ostavimo to po strani, bitni su im i izlasci. Da bismo uživali u čarima provoda, mi ne moramo ... Opširnije »

Kako smuvati devojku iz Studenjaka

Fore tipa „Da li ti je ćale terorista?“ ili ne daj Bože „Gde ti je papirić iz kog si ispala bombonice ?“ ili vrh svih nedaća „Veruješ li u ljubav na prvi pogled, ili da dođem opet?“ ne pale. Nikada! Kada smo to prešli, hajde da se pozabavimo problematikom starom koliko i pećinski ljudi, samo ovoga puta u Studentskom gradu. ... Opširnije »

Stvarno se javio!

19. januar svima poznat kao Bogojavljenje a još popularniji po plivanju za časni krst. Dan kada veliki broj golišavih muškaraca pokazuje svoje izdefinisano telo sa zlatnim kajlama oko vrata, lupajući se u grudi primatskom jačinom, pevajući četničke pesme, pijući naiskap rakiju i tako dalje. Mi žene, radujemo se tome, priznajemo. Gledamo ko od naših pliva pa posle članke share-ujemo po ... Opširnije »

Kako osvojiti 500 € 1.februara?

Odmah da se razumemo, upisala sam srpsku književnost samo zato što ne znam da saberem dva dvocifrena broja, a ne daj Bože da ih i podelim. Iz hemije sam bila među najlošijim đacima, a iz fizike uvek kriva jer mi je razred na polugodištu sa lošim prosekom zbog moje jedinice. Ne ide mi ni književnost, ali to je neka druga ... Opširnije »

Gde ćeš za novu i zbog čega nidje?

„Gde ćeš za Novu godinu?“ je pitanje koje su mi ove godine, prvi put postavili u oktobru. Ako bih svakome dala odgovor koji želi da čuju, išla bih sa dečkom u Krakov 4 dana, u kafanu za samo 30e sa švedskim stolom, u klub samo 70e all inclusive ali ne i na trg jer mogu da banu teroristi. Eventualno na ... Opširnije »

Bistro piće za bistre misli

Energetskim pićima se najčešće okrećemo u danima kada nam ispitni rokovi kucaju na vrata. Tada, usled straha od pada s budžeta, kao i zbog gomilanja predmeta koje ostavljamo za narednu godinu, ostajemo budni čitavu noć. Da bismo u tome istrajali, popijemo bar po jednu limenku jednog od (sada već) mnogobrojnih energetskih pića. A najverniji potrošači su im adolescenti i studenti. ... Opširnije »