utorak , 19 mart 2019

Poraz KMF Intelektualca u derbiju petog kola

U petom kolu Treće futsal lige „Beograd“  KMF Intelektualac poražen je pred oko 70 gledalaca u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu od jednog od favorita za osvajanje prvenstva KMF Palež iz Obrenovca rezultatom 1:6 (0:3).

Poraz KMF Intelektualca u derbiju petog kola

Od samog početka utakmice bilo je jasno da će publika imati šta da vidi u ovoj utakmici. Gostujuća ekipa je na ovu utakmicu došla sa samo jednom izmenom. Ali sa iskustvom braće Grujičić koja je na kraju i bila tas na vagi koja je prevagnula u korist gostiju iz Obrenovca.  

U prvom poluvremenu iskusni igrači iz Obrenovca su postavili visoku odbranu na poslednju liniju KMF Intelektualac. Pa su odlične odbrane golmana M. Milosavljevića sprečile da gosti u ranoj fazi utakmice povedu. Očigledno ogroman respekt prema igračima KMF Palež je doveo do prevelikog broja grešaka igrača KMF Intelktualac. Do prvog gola na utakmici gosti dolaze u 12. minutu preko kapitena i najboljeg igrača Ž. Grujičića posle greške pri dodavanju domaćih igrača. Druga dva gola su takođe proizašli iz greške domaćih, što bi rekli kopije su prvog gola. Strelci su bili talentovani L. Vučićević u 14 minutu, i drugi od braće Grujičić, Srđan u 20 minutu.

U drugo poluvreme KMF Intelektualac je ušao hrabije, više okrenut napadu i takva igra je donela više prilika pred golmanom gostiju V. Teofilovićem.

Ali su S. Jovanović, kapiten Jeremić i ostali igrači KMF Intelektualac bili neprecizni. Očigledno je da je treneru M. Markoviću u ovim trenucima nedostajao jedan od najboljih igrača u ovoj sezoni G. Nedović. Iskusni gosti su svesni manjka igrača u rotaciji prepustili inicijativu igračima KMF Intelektualac, i čekali grešku koja je došla u 36 minutu koju je svojim drugim golom kaznio kapiten gostiju Ž. Grujičić.

Trener M.Marković odlučuje da napadne goste i sa igračem golmanom u polju, što donosi rezultat u 39 minutu gde prvim golom u sezoni na 1:4 smanjuje R. Manić iz odlične akcije domaćih. Igra bez golmana i greške u napadu iskusni gosti koriste još dvaput u 40 minutu, a strelac oba gola je najbolji igrač utakmice i majstor igre na petoparcu Ž. Grujičić.

Na kraju utakmice zaslužena pobeda gostiju iz Obrenovca koji nastavljaju borbu za plasman u viši rang. KMF Intelektualac očekuje gostovanje kod još jednog od favorita KMF Konjarnik u nedelju čime se završava prvi deo prvenstva, jer je KMF Intelektualac u poslednjem sedmom kolu slobodan.